Mitä tarjoamme?

Pienryhmätunnit - yksityistunnit - ratsutus - MinD® voimauttava hevostoiminta - Nepsy-valmennus - tallipaikat

Pienryhmätunnit


Pienryhmätunnit ratsastetaan neljän ratsukon ryhmissä maanantaista perjantaihin klo 18:30 & 19:30. Tunneillamme keskitytään hyvään perusratsastukseen ja istuntaan. Toimintamme on hevoslähtöistä ja harjoittelemme monipuolisesti koulu-, este- ja maastoratsastusta. Tunnit ovat tarkoitettu ratsastajille, jotka osaavat varustaa ratsunsa ja hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Ryhmien tuntisisältö suunnitellaan ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Ratsastuksen opettamisesta vastaa ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon suorittanut Pauliina Papunen.


Yksityistunnit


Yksityistunteja toteutetaan monipuolisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti koulu- tai esteratsastuksessa. Koulutunnin pituus on 60 min, estetunnin pituus 45 min. Mahdollisuus myös paritunteihin.


MinD®-voimauttava hevostoiminta

MinD®- voimauttava hevostoiminta on dialogiseen ihmiskäsitykseen perustuva hevosavusteinen ryhmänohjausmenetelmä. Toiminta tapahtuu voimavarakeskeisessä viitekehyksessä.

MinD® ei anna vastauksia ongelmien ratkaisuun, vaan se on tapa luoda luottamuksellinen ja välittävä toimintailmapiiri, jossa vastaukset löytyvät asiakkaalta itseltään hevosen vuorovaikutustaitojen, vertaistuen ja voimavarakeskeisen ohjauksen avulla.

MinD® ryhmissä on tärkeää toteutua jonkinlainen vertaisuus, jolla ryhmä rakentaa yhteistä kokemusta. Vertaisuus voi liittyä mihin tahansa asiaan: elämäntilanteeseen, historiaan, pelkoihin, työhön...

MinD® toteutetaan 3-6 henkilön pienryhmissä. Alaikäraja ryhmiin on n.12 vuotta. Yhteisten kokemusten jakaminen ja tulevaisuuden rakentaminen ryhmän vertaistuen avulla täydentää hevosen kanssa tehtäviä vuorovaikutusharjoituksia. Ryhmään on tärkeää sitoutua, joten minimikokoontumismäärä on viisi kertaa.

MinD® ei sisällä automaattisesti ratsastusta, eikä hevoseen ole pakollista edes koskea. Hevospelko ei siis ole este tulla ryhmään eikä aiempaa hevoskokemusta tarvita. Allergia hankaloittaa MinD®:in osallistumista, koska tapaamiset ovat tallissa.


Nepsy-valmennus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus on tarkoitettu henkilöille, joilla on toiminnanohjauksen taitojen vaikeuksia ja/tai neuropsykiatrinen oireyhtymä, esim. ADHD/ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Valmennuksessa pyritään ratkaisukeskeisin keinoin löytämään esimerkiksi asiakkaan vahvuuksia ja ongelmaan keskittymisen sijaan etsitään uusia tapoja parantaa elämänhallintaa. Nepsy-valmennuksen voi toteuttaa tallikontekstissa tai muuallakin, asiakkaan toiveiden mukaan. 


Ratsutus 

Tarjoamme ratsutuspalveluita täysihoidolla sekä yksittäisiä ratsutuskertoja. Hevosten ja ponien sisäänratsastus, jatkokoulutus, läpiratsastus. Myös  varsojen ja nuorten hevosten opetus esimerkiksi ohjasajoon, juoksutukseen tai irtohypytykseen onnistuu. 

Tarjoamme myös myyntivälitystä sisältäen täysihoidon, ratsutuksen ja myynnin.

Kysy lisää ja kerro tarpeesi!


Tallipaikka

Tallipaikka täysihoidolla sisältää tarhauksen, karsinan siivouksen, heinäruokinnan 4 krt / pvä, väkirehut 2 krt / pvä, kentän ja maneesin käyttöoikeuden. 


Vuokraustoiminta

Tarjoamme vuokralle hevostraileria ja asuntovaunua.